Garanti & skötselråd

Enkla skötselråd

Regelbunden städning

Det är mycket enkelt att städa ytor som täckts med Konkral Microcement. Väggar torkas av med en varm, fuktig trasa.

När du rengör golv, möbler eller badrum rekommenderar vi att du använder en trasa eller mopp tillsammans med varmt vatten och ett PH-neutralt rengöringsmedel. T ex kan du använda dig av VästerbottensSåpa eller Allbäck Linsåpa.

Rengöringsmedel baserade på tvål, syra, ammoniak, klorin eller som innehåller slipmedel bör inte användas eftersom det kan skada ytskiktet.

När du använder ett nytt rengöringsmedel för första gången rekommenderar vi att du testar det på en liten yta som inte syns så mycket, för att säkerställa att det inte skadar ytskiktet.

Offentlig miljö och golv med mycket slitage

För golv som utsätts för mer slitage – oavsett om ytskiktet består av microcement eller något annat material – rekommenderar vi att du kontaktar en lokalvårdsspecialist som kan bistå med utrustning, material och rengöringsprogram som är skräddarsydda för just ditt unika behov.

2 års garanti

Konkral Microcement är ett ytskikt som bygger 2-3 mm och kan läggas på vilken yta som helst som är stabil och hel, även på möbler och utomhus, t ex på en husfasad eller trappa.

Till skillnad från vanlig cement kommer vår microcement inte att spricka och kommer inte att dra ihop sig under tiden den härdas. När du lägger microcement på golv eller på väggar som har sprickor eller springor rekommenderar vi att du använder glasfiberväv före det första lagret av microcement för motverka sprickor pga att underliggande material rör på sig, samt att du samtidigt gör microcementen starkare och mer tålig.

Färgen på din Konkral Microcement kommer inte att förändras med tiden eller på grund av UV-strålar. Konkral Sealer ger ett gott skydd mot dagligt slitage.

Vi lämnar 2 års garanti mot sprickor, flagningar och förändringar i färgen. Om detta mot förmodan skulle hända så skickar vi nya produkter eller lagnings-kit helt utan kostnad. För det finstilta, se villkoren.

Spricker inte
Flagnar inte
Bleknar inte